fredag 1 maj 2009

Berlinrester


Berlinresan ter sig redan som ett minne blott, och det är i och för sig två veckor sedan vi åkte iväg för att hälsa på i teutonernas rike. Säga vad man vill om Berlin, men för den vackra arkitekturens skull behöver man inte söka sig dit.

Däremot är det en ganska avslappnad stämning som råder i stan, ta en tur via lördagsmarknaden på Kollwitzplatz nästa gång ni åker dit så förstår ni vad jag menar.

Maten? Crosskitchen är bara förnamnet. Kombinationen currywurst och Veuve Clicquot kan te sig lockande vid första anblicken... nej, nu ljuger jag.

Däremot börjar jag först nu förstå att vi sannolikt står inför en av livets stora gåtor.

Det finns saker vi aldrig kommer att förstå. Varifrån kommer vi? Vart är vi på väg? Vad är meningen med boboll? Och vilken kulinarisk kretin kommer i närheten av att ens låta idén (tänk Platon) om currywurst äntra sinnet samma dag som idén om äkta fransk skumpa?

Man fragt sich.

2 kommentarer:

Basse sa...

Hmm. Vi brukar mest hänga i Schöneberg när vi är i Berlin och då blir det annan mat än tysk.

Lisen sa...

Åt riktigt bra sushi, hyfsat indiskt och sen var det väl nåt italienskt som slank ned. Tysk mat väcker liknande känslor hos mig som berlinarkitekturen, man undrar mest hur det blev som det blev...