tisdag 4 november 2008

Val och kval

I natt så avgörs då vem som blir USA:s nästa president. Jag, liksom de flesta andra i denna avkrok av världen, hoppas att Barack Obama vinner valet. I praktiken vet jag inte om det har så stor betydelse, men skräckvisionen med McCain som president och "only-one-heartbeat-away" Palin som vicepresident får mig att kallsvettas.

Speciellt det där ena hjärtslaget, som i värsta fall kan ge oss en skjutglad hockeymorsa med fingret på avtryckarknappen, med en utrikespolitisk erfarenhet sokm är lika med nada. Kanske det är bäst om hon får fortsätta hålla utkik efter ryssarna från sitt sovrumsfönster i Alaska istället.

Orkar man inte med valet så kan man studera längderna med skatteuppgifter som publiceras med lika delar hjärndöda som avundsjuka kommentarer i alla tidningar som utkommer i detta riket, möjligen med undantag för EOS. Vete far vad det är som är så intressant med folks inkomster, förutom att mina är tämligen obetydliga i jämförelse, och att Ollila skulle kunna förse landets folkpensionärer med kattmat i ett år utan att det skulle märkas på hans kontoutdrag.

Inga kommentarer: