onsdag 19 mars 2008

Vad skall chiefen få?

Snart stundar en lycklig tilldragelse: chefen fyller jämt. För att alla anställda på ett konkret sätt skall kunna ta del av denna glädjens högtid, har det per epost gått ut en ukas om att personalen måtte samla in en summa pengar, som senare skall omsättas i en gåva, ett tecken på den stora vördnad och uppskattning de underlydande önskat uttrycka.

Denna lätt dirigerade spontanitet har väckt en del grufs i leden. Varför kan inte kulierna få samla ihop till en present, och ge den frivilliga summa de själv önskar ge, om de bidra med något? VIsserligen känns upplägget, managementet och kvalitetskontrollen på ifrågavarande firma snarlik den man anar härskade på de sovjteryska traktorfabrikerna under stalintiden, så då är det väl helt korrekt att man instruerar folket i hur den store ledaren skall uppvaktas (lite Nordkorea kan det verka, men skit i det).

Det ställdes ett par högst relevanta frågor i korridorerna på eftermiddagen: kan man få presentkort på Anticimex? Och vad kostar ett lastbilslass hönsgödsel?

Inga kommentarer: